Sunday 22 April 2018

Κατασκευή dummy load

Μια ευκολη κατασκευή . Eνα dummy load το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μέτρηση της εξόδου του πομποδέκτη και της καθόδου. Ο σκοπός που ήθελα ένα είναι κυρίως ο δεύτερος. H μέτρηση του coaxal . Πρεπει να έχει αντίσταση 50Ω .Όση είναι συνήθως η αντίσταση εξόδου των πομποδεκτών.θα χρησιμοποιήσω αντιστάσεις παράλληλα για να μπορεί να δεχτεί περισσότερη ισχύ με την χρήση μικρότερων αντιστάσεων .O υπολογισμός της συνολικής αντίστασης παράλληλων αντιστάσεων φαίνεται πιο κάτω. άρα με την χρήση αντιστάσεων 1.2ΚΩ θα χρειαστώ  24 αντιστάσεις (σε ισότιμες αντιστάσεις ο τυπος απλοποιείτε στο αποτέλεσμα της τιμής των αντιστάσεων  δια της συνολικής αντίστασης 1200/50 =24) . Η κάθε μια 2W ή 3W.




 Αυτή ολη η ισχύς όμως κάπου θα πρέπει να πάει, και όταν περνά απο αντίσταση μετατρέπεται σε θερμότητα. αρα είναι σημαντική η ψύξη των αντιστάσεων. Μπορούν να μπουν σε ψύκτρες ή σε τρυπητό δοχείο για να έχει καλή κυκλοφορία αέρα. Η δική μου κατασκευή θα είναι σε μεταλλικό δοχείο μπογιάς και θα περιέχει Mineral oil(baby oil για την ακρίβεια) .Μπορεί επίσης να μπεί λάδι μηχανής.

Απομένει να το δοκιμάσω με ένα analyzer για να μετρήσω την άεργη αντίσταση και την συμπεριφορά του σε εναλλασσόμενα σήματα.





Φυσικά δεν ανακάλυψα τον τροχό. H κατασκευή dummy load εχει περιγραφεί πιο αναλυτικά,πιο επιστημονικά και με επιπρόσθετες επιλογές όπως μέτρηση τάσης κορυφής στα ελληνικά από άλλους συναδέλφους γιαυτό το λόγο δε θα εμβαθύνω. Σύνδεσμοι στα άρθρα τους πιο κάτω.



Κατασκευή τεχνητού φορτίου
Κατασκευή dummy load με ανιχνευτή τάσης κορυφής
RF Dummy load

No comments: